Волинь Новини

На приміських маршрутах Волині зросла вартість проїзду. Чому так сталося? Відео

На окремих приміських автобусах Волині з 1 червня здорожчав проїзд. У маршрутці від Луцька до Рожища вартість проїзду зросла на шість гривень: в одну сторону пасажири платитимуть 28 гривень.

Як повідомив «Суспільному» Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук, скільки мешканців Рожища щодня їздять до Луцька – не рахували. Із його слів, звертатимуться до перевізників щодо зниження тарифи, якщо пасажири будуть скаржитися.

 

 

Водій маршрутки «Луцьк – Рожище», який відмовився показувати своє обличчя, вказав на новий тариф на проїзд від 1 червня. На запитання, чому зросла вартість проїзду на шість гривень, зазначив:

«Ну як – нам дали… Просто затрати великі йдуть на автомобілі».

Водій автобуса Святослав Денисюк каже: на його маршруті проїзд з Рожища до Луцька здорожчав на чотири гривні. Зі слів чоловіка, тарифна сітка надійшла з автоуправління.

Скільки мешканців Рожища щодня їздять до Луцька – не рахували, каже Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук. Говорить: звертатимуться до перевізників знизити тарифи, якщо пасажири будуть скаржитися.

Перевізники підвищують тарифи на перевезення, якщо мають обґрунтовані економічні розрахунки, каже керівниця управління транспорту і зв’язку облдержадміністрації Наталія Пивовар. Від 2015-го року їм не потрібно отримувати погодження з транспортного управління.

«Рожищенський, ківерцівський, ковельський напрямок вже написали заяви про те, що планують підняти вартість проїзду. Нововолинський напрямок так само», – зазначила Наталія Пивовар.

Посадовиця додала: перевіряти розрахунки перевізників міська рада законодавчого права немає.

Leave a Comment