Новини

“Хохол, бандерівець! Я тебе на коліна поставлю”: п’яний священник погрожував поліції. ВІДЕО

Під час судового засідання захисник отця пояснив, що все сталось через те, що він не розуміє української мови.

У с. Чагор Чернівецької області патрульна поліція за водіння в нетверезому стані зупинила священника, проте він відмовився від перевірки. При цьому він називав правоохоронців “хохлами і бандерівцями” та погрожував розстрілом.

Про це повідомила чернівецька журналістка Галина Єреміца, яка опублікувала скандальне відео. Інформацію вона підтвердила у коментарі ТСН.ua, надавши також копію судової постанови.

Погрожував поставити на коліна і називав копів “хохлами” та “бандерівцями”

Інцидент стався ще 18 квітня 2021 року, проте журналістка опублікувала відео після постанови Глибоцького районного суду. Як відомо поліція ввечері 18 квітня зупинила автомобіль Renault Megane, за кермом якого був нетверезий водій. На відео чути, як чоловік погрожує правоохоронцям “всадити кулю в лоб” і називає їх “бандерівцями” та “хохлами”.

“Через пів року прийдуть румуни. Знаєш молдовську, румунську мову? Ні? Дорогий, я тебе!.. Бандерівець! Ти є хохол! Але завтра, запам’ятай, я тебе на коліна поставлю!.. Якщо не будеш знати румунську, я тобі кулю в лоб й розстріляю! Сволота бандерівська! У тебе є румунський паспорт” – сказав священник.

На відео видно, як поліція просила священника припинити це говорити, проте він не зупинявся та продовжував поводитись агресивно. Він вигукував, що він “румун” та “молдаванин”, а тому поліція не повинна його затримувати. Коли поліція зауважила, що він на території України, священник заявив, що “Україна – продажна шкура і вже нема України”. Також чоловік на відео каже, що він “служить в церкві”. Жінка, яка приїхала забирати чоловіка, пояснила поліцейським, що чоловік “настоятель та вона вперше його бачить у такому стані”.

У судді захисник священника сказав, що отець не розуміє української мови

Як йдеться у постанові Глибоцького районного суду, на засідання чоловік не прийшов. Натомість його захисник пояснив відмову священика пройти перевірку на наявність алкоголю тим, що він не розуміє української мови. Тож пропозицію поліції “дути в трубку” він зрозумів по-своєму, оскільки румунською “Du-te” означає “йти”.

Проте суд не прислухався до аргументів захисника. Суддя визнав отця Василя винним та присудив йому 17 тис. грн штрафу за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння та заборонив керувати автомобілем на один рік. Також священник повинен сплатити 454 грн судового збору.

У патрульній поліції Чернівецької області у коментарі ТСН.ua інформацію підтвердили. Там зазначили, що зупинили нетверезого чоловіка, який агресивно поводився.

“Такий випадок був. Поліцейські отримали виклик про порушення правил дорожнього руху. Прибувши на місце події, вони виявили водія транспортного Renault, який мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився. Також він висловлювався нецензурною лайкою і на нього було складено протокол за статтею 173 КУпАП, це – хуліганство, та статтею 130 КУпАП, це – керування авто у нетверезому стані”, – повідомили нам у патрульній поліції Чернівецької області.

Leave a Comment