Новини

Вплив коронавірусу на дітей: з’явилися тривожні симптоми

Наразі СOVID-19 проявляється у дітей слабкими симптомами. Однак ситуація змінюватиметься, бо змінюється сам вірус. В Індії влада попередила населення про негативний вплив коронавірусу на дітей.

Про це заявив член NITI Aayog, педіатр і вчений-терапевт Вінод Кумар Полпише РБК-Україна.

Коронавірус, за його словами, може серйозно загрожувати дітям. Вплив COVID на дітей може посилитися. Влада країни вже готується до боротьби з такою ситуацією.

Вже зараз з’явився тривожний “мультисистемний запальний синдром” у дітей. Через це в Індії терміново сформували групу для вивчення педіатричних ускладнень, пов’язаних з інфекцією.

За словами лікаря, у дітей спостерігаються дві форми COVID. У першій у дитини росте температура, потім з’являється кашель і застудні симптоми. Це призводить до пневмонії і дитину госпіталізують.

В іншій, після лікування від COVID через 2-6 тижнів деяких дітей знову починає лихоманити. З’являється висип, запалюються очі і спостерігається тенденція до діареї, блювоти й кровотечі. Цей синдром і називають “мультисистемним запальним синдромом”.

Учений-терапевт зазначає, що це унікальне захворювання, яке спостерігається лише серед дітей. Мультисистемний запальний синдром не вимагає складного лікування, але воно має бути своєчасним.

Leave a Comment