Волинь Новини

На Волині можуть залишитися три опорні заклади, де лікуватимуть хворих на COVID-19

Згідно з рішенням МОЗ, відділення у семи медзакладах другої хвилі на Волині мають перепрофілюватися для роботи у докарантинному режимі. Таким чином хворих на COVID-19 лікуватимуть у трьох опорних лікарнях.

Про це розповів «Суспільному» керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас.

З 1 червня хворих на коронавірус лікуватимуть в обласній клінічній та інфекційній лікарнях та Ковельська районній. Зі слів Романа Рудокваса, наповненість відділень для хворих з коронавірусом семи лікарень другої хвилі, які згортають – 19 %, в трьох лікарнях першої хвилі – 30%.

«Нормально лікарня має працювати, коли в неї завантаженість 80%», — каже начальник обласного управління охорони здоров’я.

Інфекційний госпіталь обласної клінічної лікарні розрахований на 197 хворих, – розповів директор закладу Олександр Дудар. З його слів, протягом останніх трьох тижнів кількість пацієнтів із коронавірусною інфекцією там зменшується щодня.

Нині на кисневій терапії – 46 хворих.

«У лікарні планують з 1 червня персонал з двох інфекційних відділень перевести в основні корпуси, оскільки лікарня потребує цих фахівців на інших напрямках діяльності», — каже Олександр Дудар.

Заступник директора Луцької міської лікарні Андрій Смольянінов говорить, що тимчасовий інфекційний стаціонар нині заповнений на 21%. Це – відділення, облаштоване в приміщенні Луцького пологового будинку. Інформації щодо його перепрофілювання, з його слів, до медзакладу не надходило, лікарі працюють у звичному режимі. На сьогодні тут лікується 35 хворих на Covid-19.

Керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас каже ліжка, які облаштовані киснем нікуди не дінуться:

«Медзаклади просто перепрофілюють на даний час, лікарні починуть працювати, як працювала до COVID-19».

Коли в трьох опорних лікарнях відсоток госпіталізації буде перевищеним, тоді розгорнуть лікарні другої хвилі.

Leave a Comment