Волинь Новини

Літо в Україні почнеться зі злив

У вівторок, 1-го червня, в Україні тепла не побільшає, а дощів не поменшає. Про це розповіла у Facebook синоптик Наталія Діденко.

За її прогнозами, над Кримом та Приазов’ям розташується циклон, який своїми атмосферними фронтами закидатиме дощі на значну частину території України.

Дощі й навіть місцями сильні зливи завтра очікуються на Півдні, Сході та в більшості центральних областей України. До дощів приєднається сильний вітер східного та північно-східного напрямків.

До північних областей циклон не добереться, хіба що ввечері на Сумщині подощить. У західних областях невеликі дощі чергуватимуться із проясненнями.Температура повітря на літню не дуже буде змахувати – протягом дня вівторка передбачається +13+19 градусів, хіба в Приазов’ї +20-ть. А найближчої ночі на Півночі та Заході +4+8 градусів.

У Києві літо розпочнеться перервою у дощах та свіжим повітрям: вночі +4+7 градусів, вдень 1-го червня +14+17 градусів. Ще й з поривчастим північно-східним вітром.

Найближчим часом головні дощові події розгортатимуться на Півдні, Сході та в Центрі України.

Потепління за її словами, прийде в Україну з п’ятниці і вже аж на наступному тижні можна буде нарешті спостерігати на термометрах +20 і, може, й +25 градусів.

Згідно з даними Укргідрометцентру, дебют літа очікується дощовим. Так, 1 і 2 червня по всій території України очікуються рясні дощі. При цьому, температура повітря буде зберігатися відносно високою: від 20 до 25 градусів тепла – на півдні, сході, півночі і в центрі країни і близько 17-19 з позначкою “плюс” покажуть стовпчики термометрів в західних регіонах України.

За розрахунками народного синоптика Леоніда Горбаня, перша половина червня буде прохолодною. Так, в перші п’ять днів червня температура повітря триматиметься на рівні 20 градусів тепла. Будуть короткочасні дощі. Вже 6 червня температура повітря підніметься до 28 градусів тепла, проте вже 9 червня повернуться +20 градусів і опади. Ночами стовпчики термометрів показуватимуть близько 10-12 градусів тепла. Така температурна картина буде зберігатися до 20 червня, а потім Україну чекає хвиля потепління спочатку до 20-24 градусів вище нуля, а потім і до 27-29 тепла. Втім, 25-26 і 30 червня, згідно з розрахунками народного синоптика, очікуються опади.

В Укргідрометцентрі аномально низьких або незвично високих температур в червні не прогнозують.

Leave a Comment