Важливо Новини

З 1 червня вартість проїзду в маршрутках зросте до 10 гривень

Вартість проїзду в маршрутних таксі Вінниці, слідом за Львовом, із завтрашнього дня, 1 червня, зросте до 10 гривень.

Місцева влада прийняла таке рішення у зв’язку з подорожчанням всіх складових тарифу на проїзд. Про це повідомляє пресслужба Вінницької міської ради, пише ІА Волинські Новини.

«Зміна ціни на проїзд в першу чергу викликана подорожчанням всіх складових тарифу. Крім того, відбулося значне падіння пасажиропотоку (на 62,1%), яке виникло в результаті введення карантину через епідемію Covid-19. При цьому перевізники зберігають соціальні зобов’язання і продовжують здійснювати безкоштовні перевезення деяких пільгових категорій населення, а школярів до 6 класу під час навчання – за пів ціни», – заявили представники міськради.

За їхніми словами, маршрутні перевізники міста вже кілька місяців піднімають перед міською владою питання щодо перегляду тарифу на проїзд у маршрутках. При цьому в лютому вони подали клопотання разом з розрахунками щодо підвищення вартості проїзду до 12 гривень. Сама процедура перегляду тарифу на проїзд у маршрутних таксі почалася понад місяць тому.

«19 березня департамент економіки та інвестицій міської ради підготував та оприлюднив відповідно до вимог законодавства проект рішення виконкому міської ради, який є регуляторним актом. Вінничани мали можливість протягом місяця долучитися до обговорення та надіслати свої пропозиції чи зауваження. Обговорення регуляторного акту тривало до 19 квітня. Після закінчення терміну отримання зауважень і пропозицій, за результатами їх розгляду, даний проект рішення був винесений на розгляд виконавчого комітету міської ради», – повідомили в міськраді.

Таким чином, з 1 червня на території Вінниці тариф на проїзд у маршрутних таксі становитиме 10 гривень.

Також влада затвердила тариф 12 грн за одну поїздку на перевезення пасажирів у приєднаних до Вінниці громадах (маршрути № 30а і № 30б) і на нічному маршруті № 25Н (який перевозить пасажирів з 22:00 до 6:00).

Водночас перевізників зобов’язали встановити апарати для безготівкової оплати за проїзд у міському транспорті.

Нагадаємо, у Львові вартість проїзду у громадському транспорті підняли до 10 гривеньПідвищити вартість проїзду планують й у Києві, Рівному та Полтаві.

Leave a Comment