Важливо Новини

Аномальна спека і потопи: якої погоди чекати влітку в Україні

В Україні літо 2021 року буде без особливих сюрпризів, але все ж прогнозуються періоди аномальної спеки, бурі, град, шквали і потопи. Про це “Апострофу” заявила завідувачка відділу прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух.

За її словами, влітку в Україні будуть переважати антициклональні погодні умови, що може спровокувати нестачу опадів, зокрема на сході країни.

“Атмосферні фронти і циклони будуть переміщатися і, звичайно, це буде приводити до сильних злив, шквалів, гроз, граду…. У нас відзначається тенденція, коли зростає тривалість бездощового періоду, а потім коли проходять опади, вони мають дуже інтенсивний характер. І коли за кілька годин випадає місячна норма опадів, то це може призводити до підтоплень і повеней”, – зазначила Балабух.

Червень

У червні народний синоптик Леонід Горбань прогнозує не особливо спекотну погоду – температура повітря триматиметься на рівні 20 градусів тепла до 20 червня, після чого різко потеплішає. 25-26 і 30 червня очікуються опади.

Липень

Балабух зазначила, що липень буде найбільш спекотним місяцем.

“За даними Європейського центру середньострокових прогнозів, ймовірність того, що температура буде вищою за норму в Україні, становить 50-60%”, – зазначила вона.

У свою чергу, Горбань додав, що країну будуть атакувати зливи і шквали.

Серпень

Перша половина серпня, згідно з прогнозом Горбаня, буде спекотною – стовпчики термометрів показуватимуть близько 33-35 градусів вище нуля. З 22 серпня стане свіжіше: температури повітря буде на рівні 22-24 градусів тепла в денний час доби.

Leave a Comment