Волинь Новини

У ВНУ презентували проект у стилі етно та еко. Фото

День вишиванки студенти факультету філології та журналістики цьогоріч розпочали з гостини та кави в старому місті. Так неформатно філологічна громада презентувала результати проєктної діяльності за магістерським курсом «Сучасні методики навчання», демонструючи на практиці власну готовність до професійної взаємодії, ефективної та толерантної комунікації, креативність, інноваційність, уміння працювати не тільки на розвиток IQ, а й ЕQ та DQ. 

   Учасники заходу «Кава в старому місті, або Ранок з етномотивами» на своєму прикладі показали, як можна успішно працювати над творчим проєктом від ідеї до результату. До речі, задум поєднати гуманітарний і соціальний складники належить магістрантам Софії Параниці та Романові Шумському, які й згуртували креативну команду.

проєкт

   Звісно, карантинні обмеження не дозволили відвідати дійство всім охочим, проте безпосередньо підтримати проєкт завітали в. о. начальника відділу молодіжної політики та соціальної роботи Василь Закрева, декан факультету філології та журналістики Лілія Лавринович, волонтери центру «Серце патріота».

проєкт

   Несподіваним подарунком для студентів став фешн-образ Лесі Українки, створений дизайнеркою Наталією Слюсаревською, яка вже кілька років поспіль співпрацює з факультетом філології та журналістики.

проєкт

   Потужний енергетичний заряд підтримки та натхнення напередодні сесії отримали всі присутні, співаючи українських пісень, декламуючи поезію, моделюючи вишиванки своєї мрії, розповідаючи історії родинних вишиваних оберегів, змагаючись на знання фольклорних текстів.

проєкт

   Студенти ФФтаЖу, які брали участь у проєкті, охоче поділилися враженнями:

   «Цей захід – це промінчик сонця у будні дні. Він вчить цінувати те, що важливе для кожного з нас, нашу культуру, наші здобутки й один одного; єднає тих, хто залюблений у країну, в якій живе, і пісню, що лине між нами. Горджуся тим, що мала змогу бути частинкою цього проєкту», – каже Зоряна Статок.

   «Дуже якісний захід, який надихає, налаштовує на позитив, дарує заряд енергії та відчуття піднесення, – розповідає Олександра Назарчук і додає: Тішить те, що проєкт усе ж залишив свій соціальний зміст, й уся наша команда подарувала свято і власникам, і працівникам кав’ярні, у якій світлі наміри ожили. Дякую усім причетним»..

проєкт

   Наприкінці заходу, пригадавши історію написання тексту, присутні гуртом заспівали легендарну «Червону руту» Володимира Івасюка. Бо й справді, філологія – це завжди про любов, і не тільки до слова!

 

Ірина ЛЕВЧУК,

доцент кафедри історії та культури української мови,

координатор проєкту

фото Володимира СТЕЛЬМАХА

Leave a Comment