Волинь Новини

На Волині ремонтуватимуть «найгіршу» дорогу в області

Хронічне недофінансування дорожньої галузі, що мало місце впродовж багатьох років, призвело до руйнації автошляхів області, а найбільше територіальних, які підтримувались лишень за рахунок коштів, виділених на їх експлуатаційне утримання та поточний дрібний ремонт

У 2021 році на Волині планують відремонтувати чимало шляхів з індексом «Т», серед яких і ділянка Оленівка – Сокіл дороги Т-18-02 /М-07/ – Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки – / Р-14/ – Копилля – Рожище – Торчин – Шклинь – /Н-17/, що набула слави найгіршої в області.

Днями оголосили тендери на поточний середній ремонт двох ділянок цієї дороги між населеними пунктами Сокіл та Рожище, загальною протяжністю 18 кілометрів.мо для цього усі відповідні заходи. На жаль, інколи обставини складаються не так, як намічалось.

Цю ділянку дороги планували відновити у минулому році, в липні 2020-го оголосили тендер на ремонт майже 11-кілометрового відтинку. Та процедура закупівлі затягнулась до середини грудня, оскільки постійно блокувалась (була низка скарг, проводився моніторинг). У результаті фінансування з цього об’єкта було знято, а торги відмінені.

У Службі автомобільних доріг у Волинській області вирішили провести коригування проєктно-кошторисної документації на цей об’єкт, і відремонтувати на 7 км більше, тобто охопити ремонтом 18-кілометровий відрізок, що пролягає населеними пунктами Сокіл, Оленівка, Топільне і Рожище.

Новим проєктом передбачено трьохшарову конструкцію дорожнього одягу, завтовшки 30 см, що включає основу зі щебенево-піщаної суміші, обробленої комплексним в’яжучим матеріалом, та два шари асфальтобетонної суміші. Заасфальтуються з’їзди і примикання, в’їзди в двори. Ще на цій ділянці автошляху з’являться нові дорожні знаки, сигнальні стовпчики, бар’єрне огородження, дорожня розмітка. Нового вигляду набуде і транспортне кільце у м.Рожище.

Під час ремонту дороги відновлюватимуться і розташовані на ній штучні споруди – два мости та водопропускні труби.

 

Подбали про комфорт не лише для водіїв, а й для пішоходів. У межах населених пунктів будуть відремонтовані існуючі та влаштовані нові пішохідні та тротуарні доріжки. Уздовж дороги запроектовано влаштування понад 7 км ліній зовнішнього освітлення, а також передбачено освітлення пішохідних переходів.

Планують відремонтувати три існуючих автопавільйони, два замінити на нові, ще два існуючих місця зупинки громадського транспорту облаштувати відповідно до діючих норм. Також врахували звернення Рожищенської міської ради і встановлять додатково ще сім автопавільйонів у селах Оленівка та Сокіл.

Уже оголосили тендер і через майданчик «Prozorro» шукають підприємство, яке виконає всі ці роботи.

Leave a Comment