Волинь Новини

У Луцьку біля дитсадка – незаконний благоустрій

У Луцьку перед в’їздом у дошкільний навчальний заклад № 25 “Малятко” розпочали незаконні земельні роботи. Їх проводять без відповідного ордеру, – розповіла Суспільному начальниця відділу департаменту муніципальної варти міста Тетяна Головій.

Мешканка сусіднього будинку на проспекті Волі, 45, біля якого працювала техніка, Наталія Нежваловська говорить: навпроти дитсадка облаштовують офіс, тож під нього, ймовірно, готують парковку.

У Луцьку біля дитсадка – незаконний благоустрій. Підприємець облаштовує парковкуСуспільне Волинь

З мешканцями будинку погодження на будівництво ніхто не обговорював, зазначила лучанка. Жінка звернулася до працівників Департаменту муніципальної варти, котрі приїхали на місце робіт та провели перевірку.

У Луцьку біля дитсадка – незаконний благоустрій. Підприємець облаштовує поруч парковкуСуспільне Волинь

Робітник, який працював на місці, надати контакти замовника відмовився. Що тут облаштовують – не відповів. Сказали робити – роблю. Під бруківку”, – відповів робітник.

У Луцьку біля дитсадка – незаконний благоустрій. Підприємець облаштовує поруч парковкуСуспільне Волинь

На цього підприємця не вперше складають протоколи про порушення, повідомила Тетяна Головій. Представниця муніципальної варти каже: через відсутність ордера на земельні роботи, на відповідальну особу склали протокол про адмінпорушення. Як каратимуть підприємця мають вирішити на засіданні виконкому міськради.

Перед тим, як облаштувати парковку, потрібно розробити проектно-кошторисну документацію, – пояснює директор департаменту житлово-комунального господарства Луцькради Микола Осіюк.

З його слів, документи погоджують у департаментах ЖКГ і архітектури, в поліції, а також погоджують роботи з мешканцями суміжних ділянок. Земельні роботи можна проводити після проходження усіх вищезазначених етапів та отримання спеціального ордера.

Leave a Comment