Важливо Волинь Новини

У Луцьку нагородили «маму року»

Материнство – непроста робота: 24 години на добу, сім днів на тиждень, без відпусток і вихідних. Тож щоб подякувати українським матусям, було запроваджено Національну премію «Мама року». Цьогоріч однією з переможниць стала волинянка, чия історія нікого не залишить байдужим, – повідомляє ІА Волинські новини.

Марії Криштоп з Володимира-Волинського довелося рано подорослішати: у 18 років вона втратила батьків і стала мамою для своїх молодших сестри й брата. Ще зовсім юна дівчина не побоялася відповідальності та проблем і взяла на себе непростий обов’язок: виховати двох дітей. Більш того, згодом вона вийшла заміж і народила власну донечку, тож тепер у неї троє дітей, які її безмежно люблять.

Свою історію волинянка розповіла на проєкті «Мама року» від Лінії магазинів EVA. Це щорічна Національна премія, яку присвячено дбайливим, гарним, стильним, успішним, добрим, енергійним і талановитим мамам, які надихають. Раз на рік оголошують конкурс, в якому беруть участь жінки з усієї України. Переможниць обирають за результатами оцінки експертів та інтернет-голосування. Можна взяти участь, розказавши про себе, свою маму, дружину або подругу в одній з восьми номінацій: «Натхнення», «Велике серце», «Сімейний затишок», «Спорт», «Успіх», «Супербабуся», «Блогер» та «Мій Дім – моя EVA».

За весь час існування премії з 2015 року українці поділилися понад 4000 історій материнства та було визначено 88 переможниць.

Цього року на конкурс свої історії подали 1100 учасниць. Одна з них і Марія Криштоп, яка стала переможницею в номінації «Мій Дім – моя EVA», що її створено для матусь-співробітниць Лінії магазинів EVA. Крім титулу «Мама року-2021», вона отримала численні подарунки від партнерів проєкту та головний приз — казковий вихідний, насичений приємними емоціями.

День розпочався у SPA-комплексі, далі на неї чекала програма перевтілень від стилістів і візажистів та професійна фотосесія, а кульмінацією відпочинку стало нагородження під час святкової вечері у родинному колі. Нагородження відбулося в Луцьку, куди й приїхали її сім’я так колеги.

Рідні її називають своїм ангелом-охоронцем. Адже складно уявити, звідки у 18-річної дівчини знайшлося стільки відваги, сили духу, щоб не тільки не здатися в надскладній ситуації, а й реалізувати себе у різних сферах: як мама, дружина, успішна жінка.

«Я захоплююся нею, адже з навантаженням, яке вона взяла на себе, пережитим минулим, Маша завжди і всюди усе встигає, залишається життєрадісною, привітною, доброзичливою людиною, яка ніколи не втрачає віри і сили духу, є взірцем для нас в сім’ї, завоювала авторитет і повагу в колективі. Наша мама Маша підняла нас на ноги, дала нам хорошу освіту, ми з братом змогли знайти гідну роботу за кордоном і йдемо далі до своїх цілей. Мама багато працює, але завжди знаходить час для кожного з нас. Підтримка і любов мами Маші заповнює наші серця і ми ніколи не почувалися обділеними батьківською увагою і турботою», – розповіла сестра Марії Ольга.

Сама ж переможниця каже: коли вони втрьох осиротіли, то навіть думки не було все покинути і не займатися вихованням молодших брата і сестри. А потім в їхній родині з’явився і тато Сергій (чоловік Марії), згодом – маленька Аліна.

«Можливо, моя історія когось надихне, стане прикладом для інших. Проєкт «Мама року» дозволяє зрозуміти, наскільки різні мами, і в кожної є свої цікаві, особливі історії. Кожна мама достойна перемоги. Я хотіла б побажати усім мамам сили волі, бути сильними духом і ніколи не здаватися, брати себе в руки і йти далі. Хочу побажати їм реалізовувати себе, нічого не боятися. Проблем, які неможливо залагодити, насправді не існує», – каже Марія Криштоп.

Сьогодні вона працює адміністратором у місцевому магазині EVA. А прийшла на роботу касиром. Каже, взяти участь в проєкті спонукали співробітники.

«Від нашої команди я відчувала неймовірну підтримку, коли брала участь, ми не спали ночами, стежили. Я прийшла сюди працювати касиром, а через чотири місяці стала адміністратором. І це не межа кар’єрного зростання. Це місце, де я себе знайшла й змогла реалізувати», – каже жінка.

Неймовірно горда за свою колегу регіональна директорка Волинського регіону Лінії магазинів EVA Ірина Берлач. Вона зазначає: такі конкурси спонукають до саморозвитку,навчають жінок вірити в себе і надихають інших.

«Торік учасниця від нашого регіону теж виграла цей конкурс, і це був шалений поштовх для людини, для її особистісного розвитку. Вона в ньому стала настільки розкутою, відчула себе вільною, що тепер перед нею немає жодних бар’єрів. Цей випадок нас наштовхнув на думку, що щороку ми будемо відправляти на конкурс своїх людей. Бо завдяки цьому проєкту мами можуть відчути турботу від суспільства, нашої компанії. Історія Марії заслуговує на увагу і повагу, бо в такій важкій ситуації вона не втратила мужності, самовладання, підняла на ноги брата і сестру, змогла створити сім’ю і залишитися такою ж ніжною, тендітною, лагідною жінкою, хорошою колегою», – пояснила вона.

Національна премія «Мама року», під час якої переможниць нагороджують і дякують їм за нелегку працю бути мамою, відбувається уже всьоме.

«Сім років премії «Мама року» означають для нас дуже багато: це роки натхненної важливої роботи, розвитку, великих змін і пошуку важливих інсайтів. За весь час існування проєкту ми отримали понад чотири тисячі історій, і це насправді дуже багато, адже допомогло нам ще краще зрозуміти, чим живуть мами з усієї України і чого вони потребують. Лінія магазинів EVA представлена майже у всіх містах України, і щодня до нас приходить стільки жінок, що ми як соціально відповідальна компанія можемо і маємо позитивно впливати на них та робити щасливими. Адже лише така жінка, усміхнена і наповнена, може виростити щасливих самодостатніх дітей», – поділилася керівниця PR-напрямку Лінії магазинів EVA Олександра Гнатик.

 

Leave a Comment