Волинь Новини

Фірма ексдепутата Волиньради відреставрує будинки Косачів за 6,45 мільйона

Департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації підписав договір на реставрацію двох будинків Косачів у селі Колодяжне Ковельського району з ТОВ «Житлобуд-2». Загалом на роботи витратять майже 6,45 млн грн. А завершити їх мають до кінця грудня цього року,- повідомляє Сила правди.

Відповідна угода розміщена у системі публічних закупівель «Prozorro».

Тендерна процедура тривала більше місяця, а 21 травня департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації підписав договір про реставрацію пам’яток культурної спадщини «білого» та «сірого» будинків Косачів у селі Колодяжне з переможцем – луцькою фірмою «Житлобуд-2» .

Згідно з тендерною документацією, підрядник має облаштувати гідроізоляцію, відремонтувати міжповерхове перекриття, покрівлю, підлогу, печі, виготовити заново віконні та дверні коробки по старих зразках тощо. Також фірма має облагородити територію поруч будинків, облаштувати квітники, засіяти газони.

Участь у закупівлі взяло п’ятеро учасників: ПрАТ «Луцьксантехмонтаж №536»ПП «Спецавтогідробуд»ПП «Нова Аркада»ТОВ «Будінжиніринг Груп» та ТОВ «Житлобуд-2». Останнє запропонувало найменшу вартість  – 6 мільйонів 449 тисяч 998,80 грн. Найближчим його конкурентом було ТОВ «Будінжиніринг Груп» з ціновою пропозицією у 6,45 млн грн. Виконати всі роботи компанія-переможець має до кінця грудня цього року.

До слова, раніше працівники музею неодноразово зазначали, що будинки перебувають у поганому стані та потребують ремонту. Як зазначено на сайті Волинської обласної ради, реконструкція обох споруд відбудеться у рамках програми «Велике будівництво».

За даними аналітичної системи «YouControl», ТОВ «Житлобуд-2» зареєстроване у Луцьку на вулиці Конякіна, 16Б у червні 2000-го року. Наразі співзасновниками компанії є Наталія БохонкоОльга Чижук та депутат Волинської обласної ради 7-го скликання (2015-2020 рр) від «Європейської Солідарності» Леонід Стефанович. Останній також є керівником підприємства.

До середини 2012 року «Житлобуд-2» та «Луцьксантехмонтаж № 536» були пов’язані між собою. 51% акцій «Житлобуду-2» належало «ЛСТМ №536».

Leave a Comment