Волинь Новини

Чому на Волині затримують виплати безробітним

В обласному центрі зайнятості пояснили, чому частина безробітних, які перебувають на обліку кілька місяців отримують лише по тисячі гривень і у зв’язку з чим виникла поточна затримка виплат допомоги, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту.

Зокрема, заступник голови облради Григорій Пустовіт зауважив, що в обласну раду надходять повідомлення від волинян про кількамісячні затримки виплат допомоги з безробіття.

Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк повідомив, що це сьогодні реальний стан справ у службі зайнятості всієї України. І на гарячі лінії надходить чимала кількість скарг і звернень, у тому числі й від волинян.

«У зв’язку з тим, що кількість безробітних більша, кількість отримувачів максимального розміру допомоги (9, 080 тис. грн) збільшилась, а наповнення сплати ЄСВ зменшилося, сьогодні служба зайнятості України щоденно недоотримує приблизно 25-30 мільйонів гривень. Дефіцит складає близько мільярда гривень. Картина ідентична в усіх регіонах, у тому числі й на Волині. Затримка з виплати допомоги з безробіття становить 3-4 тижні», – пояснив він.

Проте частина з тих, хто став на облік в центр зайнятості отримує всього лише по тисячі гривень. Це пов’язане зі зміною законодавства і верифікацією з Пенсійним фондом, яка відбувається раз у квартал. Зі слів керівника центру зайнятості, особи, які за перші місяці року отримали по тисячі гривень, різницю отримають однією сумою після проведення верифікації.

«У зв’язку зі зміною законодавства раз у квартал служба зайнятості проводить верифікацію з Пенсійним фондом. Люди отримують кошти, але не в повному обсязі за попередні місяці. За лютий, березень та квітень – по тисячі гривень, а за травень проходить повністю верифікація, всім цим людям перераховується допомога і вся різниця буде однією сумою виплачена. А поточна затримка становить 3-4 тижні», – запевнив Роман Романюк.

Юлія МАЛЄЄВА

Leave a Comment