Президент України Володимир Зеленський має виконати свою передвиборчу обіцянку та піти у відставку за порушення закону України.

Про це в ефірі «Прямого» заявив Володимир Горковенко.

Він нагадав, що Офіс Президента України Володимира Зеленського програв апеляцію щодо звільнення його з посади члена Нацради з питань телебачення і радіомовлення. Крім того, рішенням Верховного Суду встановлено, що президент не мав права звільняти Горковенка з посади, а скасування указу про його призначення є протиправним рішенням.

«Це політичний крок. Ми пропонуємо президенту виконати свою політичну обіцянку – піти у відставку. Якщо він порушить закон, то виконає обіцянку і піде з посади. Порушив не вперше, але напевно це перше рішення суду, яке це порушення підтверджує. Тому ми це рішення суд їм (адміністрації Офісу президента – ред.) обов’язково надамо. Друге розглядаємо можливості ще одного судового позову, щодо компенсації завданих збитків, які пов’язані з протиправним указом і рішенням президента України», – заявив Горковенко.

«Судовим рішенням, остаточним, яке набрало законної сили прямо констатовано, що, на жаль, президент порушив закон», – додав адвокат Володимира Горковенка Станіслав Кунянський.