Волинь Новини

Парковку в центрі Луцька можна буде оплатити через мобільний додаток

Найближчим часом водії, які залишатимуть свої автомобілі на платних парковках у центрі Луцька, зможуть оплатити час стоянки через мобільний додаток, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Директор комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Олег Бахтай розповів, що, відповідно до чинного законодавства України, при обладнанні паркувальних майданчиків необхідно не менш ніж 10% паркомість передбачити для осіб з інвалідністю.

«Підприємство «АвтоПаркСервіс» створило 26 паркомісць на вулиці Кривий Вал і три з них виділено для осіб з інвалідністю. На вулиці Карпенка-Карого серед 26 місць чотири відведено для осіб з інвалідністю», – сказав він.

Як нагадав, уже тиждень у центрі Луцька функціонує платна парковка. Вартість години паркування становить вісім гривень. У день в середньому парковка приносить місту 500 гривень доходу.

Те, чи водії користуються наявними паркоматами, контролюють працівники муніципальної варти. Вони перевіряють наявність на лобовому склі автомобіля чека про оплату і у випадку, якщо такого немає, складають адмінпротокол.

Олег Бахтай зазначив, що роботи з облаштування платних парковок у Старому місті поки не ведуться.

«Мер поставив завдання – обладнати паркувальними майданчиками центр міста: вулиця Градний узвіз (біля драмтеатру), вулиця Сенаторки Левчанівської, вулиця Глушець (біля Центрального ринку). Поки займаємося цим. На території ринку, звільненій від контейнерів, плануємо обладнати платну парковку, можливо, цілодобову», – вказав він.

Як інформував, муніципальна варта зараз активно працює над впровадженням мобільного додатку, щоб водіям було зручно здійснювати оплату через смартфон.

Депутат Олександр Ткачукнагадав, що на сесії міськради він звернув увагу на хаотичну територію авторинку, де стихійна торгівля транспортними засобами суттєво ускладнює рух вулицями Єршова та Карбишева. На його думку, доцільно обладнати паркувальні місця, аби місто отримувало гроші.

Олег Бахтай зауважив, що зараз розглядається можливість облаштувати платні парковки на двох земельних ділянках, аби розвантажити вказану територію.

Ольга ШЕРШЕНЬ

Leave a Comment