Волинь Новини

Ферму благородного оленя «Аміла» на Турійщині можна відвідати щодня та погодувати «рогатиків»

Вже більше двох років на Турійщині неподалік селища Радовичі функціонує оленяча екоферма. Тут розводять благородних оленів, а також приймають радо відвідувачів.

Станом на травень 2021-го року на 26 гектарах ферми проживає близько 400 голів оленів. Також є й інші тварини. Поруч з оленями у господарстві живуть дикі кабани, а ще муфлони і європейська лань.

Майже усі олені звикли до людей, які тут бувають частенько. Відвідувачам дозволяють погодувати «рогатиків» з рук та погладити, якщо цього схочуть самі тварини.

Як дістатися з Володимира та Нововолинська

Ферма благородного оленя «Аміла» знаходиться за 40 кілометрів їзди від Володимира-Волинського. З Володимира туди можна дістатися за 40 хвилин на автомобілі, з Нововолинська – за 50-годину. Потрібно їхати по трасі Р-15 до Турійська і вже в самому смт повернути до села Радовичі.

Тварин годують та доглядають за ними. Також проводять планово необхідні щеплення. Оглядає рогатиків і слідкує за їхньою поведінкою ветеринар Віталій, який і провів журналістам БУГу екскурсію по фермі.

Тварини посортовані та розміщені у вольєрах залежно від статі та виду. Деякі дружні до людей, деякі – взагалі не підходять близько.

Остерігаються відвідувачів і мами з дитинчатами. Їх на днях народилося декілька.

Подібна ферма – єдина на Волині, а то й на цілій Україні. Почалося все у 2018 році, коли на Волинь із Прибалтики завезли 80 оленів. Вони чудово акліматизувалися. З того часу тут живуть олені.

Leave a Comment