Новини

Поляки бідкаються через нестачу робочих рук з України

Як стало відомо, фермерські господарства сусідньої Польщі почали відчувати гостру нестачу робочих рук. Адже вже за кілька днів, наприкінці травня, розпочнеться сезон збору ягід.

Польські ж працівники виїжджають на збір врожаю до Німеччини, Нідерландів та до скандинавських країн – повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на UBR та міжнародну компанію з працевлаштування Gremi Personal.

Польські підприємці скаржаться, що половина їхнього врожаю може бути втрачена, якщо наші заробітчани не повернуться до сезонної роботи.

Попри те, що в Польщі через пандемію все-таки залишаються постійні працівники з України, це не вирішує проблему нестачі робочої сили в сільському господарстві, де характер робіт саме сезонний.

До слова, під час сезону збору ягід фермерам у Польщі потрібно додатково близько ста тисяч сезонних працівників.

Кадрові проблеми після завершення карантинних обмежень виникають у Польщі і в готельному та гастрономічному бізнесі.

Зараз бракує офіціантів, барменів, покоївок, кухарів – з 15 травня в Польщі відновили роботу ресторани, кафе, готелі, яким бракує персоналу.

За минулий рік в галузі готельно-ресторанного бізнесу ліквідували понад 24 тисячі робочих місць. А зараз кількість вакансій у цій галузі почала стрімко зростати.

Leave a Comment