Волинь Новини

Посадових осіб Підгайцівської сільради підозрюють у розтраті бюджетних коштів?

За процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури інженерові, який здійснював технічний нагляд за об’єктом будівництва, замовником якого виступала Підгайцівська сільська рада Луцького району, повідомлено про підозру у пособництві у заволодінні чужим майном у великих розмірах, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, а також у службовому підробленні (ч.5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч.1 ст. 366 КК України).

Про це інформує прокуратура Волинської області.

У ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом можливої розтрати коштів посадовими особами Підгайцівської сільської ради під час проведення ремонтних робіт доріг на території Підгайцівської ОТГ слідчим управлінням ГУ НП у Волинській області проведено низку експертиз та встановлено факт невиконання робіт на суму понад 291 тисяча гривень.

Вирішується питання про оголошення підозри підряднику, який виконував роботи.

Також буде надана правова оцінка і діям замовників – посадовців Підгайцівської сільської ради.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкцією ч.4 ст. 191 КК України за вчинене за попередньою змовою групою осіб заволодіння чужим майном у великих розмірах передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Leave a Comment