Волинь Новини

Увага! У центрі Луцька з понеділка буде ускладнений рух

Розпочалася активна стадія ремонту проспекту Волі. Зокрема, у вівторок розпочнуть земляні роботи із заміни каналізації, тому з понеділка рух окремими ділянками в центрі міста буде ускладнений.

Про це під час традиційного щотижневого звіту повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук, –  ІА Волинські новини.

«Стартувала активна фаза ремонтних робіт на проспекті Волі. Бачимо, що станом на сьогодні знімають частину технічної смуги, якщо рухатися проїжджою частиною ліворуч від вулиці Шопена до Київського майдану. У вівторок, 18 травня, розпочнемо земляні роботи по заміні каналізації. А в понеділок опублікуємо текстовий варіант схеми руху громадського транспорту та як здійснити об’їзд приватним транспортом. Також опублікуємо необхідні графічні матеріали. З початку тижня доведеться потерпіти деякі незручності, інакше ми не зробимо капітальний ремонт проспекту Волі, а ми робимо його грунтовно», – наголосив міський очільник.

З його слів, станом на сьогодні вже відбулася заміна мереж водопостачання на суму понад 5 мільйонів гривень.

«Будемо замінювати велику частину зливової каналізації, а також частину загально-фекальної каналізації та три переходи мережі теплопостачання на суму понад 4 мільйони гривень. Це робимо для того, щоби після ремонту не сталося такого, що мережа не витримала. Тоді доведеться розкопувати новий тротуар, нове озеленення, аби відремонтувати мережу», – наголосив мер.

Також Ігор Поліщук розповів, що серед лучан є велика кількість нарікань на видалення дерев на проспекті Волі. Тож зазначив, що відбудеться певне розширення проспекту, зокрема, з обох сторін з’являться додаткові смуги для паркування авто.

«Так ми заберемо з проїжджої частини припаркові автомобілі, і таким чином збільшимо пропускну здатність дороги», – наголосив міський голова.

Натомість він зауважив, що невелику частину дерев на проспекті все ж видалять, зокрема біля гімназії №4.

«Саме під цими деревами проходить каналізація, яку ми змушені замінити. Бо, однозначно, буде прорив, якщо ми цього не зробимо і залишимо все як є», – підкреслив мер.

Leave a Comment