Важливо Новини

У ВНУ офіційно відкрили Ярфест-2021. Фото

13 травня на майдані перед головним корпусом ВНУ імені Лесі Українки відбувся Ярмарок Фестивалю науки – ЯрФест–2021. Проведення ЯрФесту в Університеті вже стало доброю традицією. Захід відбувається п’ятий рік поспіль, а отже – відзначає свій перший ювілей.

Засновано ЯрФест 2017 року. У 2018 та 2019 роках учасниками заходу стали державні та приватні підприємства, потужні корпорації, холдинги, представники бізнес-структур регіону. 2020 року, з огляду на запровадження в країні карантину, ЯрФест відбувався в онлайн-форматі.

ярфест

Сьогодні усі охочі мали змогу очно ознайомитися з досягненнями університетської науки, побачити, що і як досліджують наші вчені, які можливості дає людині сучасна наука, як наукові розробки покращують якість життя, отримати консультації від фахівців різних галузей знань тощо.

ярфест

Із вітальними словами до учасників і гостей ЯрФесту звернулися ректор, професор Анатолій Цьось, заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, начальник Управління освіти і науки Волинської ОДА Людмила Плахотна, проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародної співпраці Лариса Засєкіна, проректор з наукової роботи Волинської православної богословської академії, прот. Владислав Фульмес.

ярфест

За вагомий особистий внесок у розвиток наукової діяльності в Університеті студентів і викладачів нагороджено низкою відзнак.

ярфестярфест

Під час заходу працювали 18 майданчиків, де кожен охочий зміг знайти для себе щось нове та цікаве, узяти участь у будь-якому з майстер-класів, різноманітних видах артпрактики, конкурсах тощо. Учасникам і гостям ЯрФесту була представлена цікава та різноманітна програма факультету культури і мистецтв.

ярфест

Leave a Comment