Важливо Новини

У МОЗ повідомили кількість побічних реакцій після вакцинації від COVID-19 і на що скаржаться найчастіше

Найбільше повідомлень про побічні ефекти після імунізації надійшло про вакцину, якою щепили найбільше українців.

В Україні на побічні реакції після вакцинації від коронавірусу поскаржилося 0,22% українців від загальної кількості усіх щеплених, яких станом на 11 травня було 884 547. Найбільше скарг після вакцинації від коронавірусу надходило щодо препарату Covishield – AstraZeneca, яким було проведено і найбільше щеплень в Україні.

Про це головний державний санітарний лікар, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко розповів “Радіо Свободі”.

Ляшко пояснив, що під несприятливими подіями після імунізації вважається будь-яка реакція або погіршення стану здоров’я, яка відбувається з людиною впродовж місяця. Її розцінюють як подію, яка збіглася в часі з вакцинацією.

Серед найпоширеніших реакцій на вакцинацію в українців були зафіксовані – біль у місці щеплення, почервоніння, алергічна реакція, головний біль, підвищення температури.

“Проводиться відповідне розслідування: чи це було внаслідок вакцинації чи це збіглося в часі з вакцинацією”, – сказав Ляшко.

Так, щодо Covishield (індійського виробництва) надійшла тисяча повідомлень про побічні ефекти після імунізації. Ще сім повідомлень надійшло після щеплення вакциною CoronaVac (китайського виробництва), після Pfizer – сім повідомлень, AstraZeneca (виробництва Південної Кореї) – 177 повідомлень.

 

Leave a Comment