Важливо Волинь Новини

Пошуки тривають десяту добу: що відомо про зниклого на Волині айтішніка

Десяту добу тривають пошуки зниклого 48-річного працівника галузі IT Ярослава Стречина, який приїхав зі столиці навідати стареньку матір у село Луків Ковельського району та зник безвісти під час прогулянки лісом, що знаходиться поблизу батьківської оселі. На якому етапі нині пошуки волинянина та що вдалось встановити?

Про результати пошуків станом на 13 травня Інформаційне агентство Волинські Новини проінформувала двоюрідна сестра чоловіка Наталія Ільчук.

Нагадаємо, 2 травня 2021 року зник 48-річний Стречин Ярослав Георгійович, який приїхав з Києва до смт Луків Ковельського району до родичів на Великдень. Близько 20:00 год він пішов до лісу в урочище «Кумар», що неподалік домівки, куди часто ходив по приїзду, в напрямку села Руда, та не повернувся.

Ярослав Стречин – батько трьох дітей, двоє із них уже дорослі. Найменшій донечці – сім років. Попри те, що і сам, і його сім’я живуть у столиці, станом на 8 травня, ні з дружиною, ні з дітьми зв’язку не було.

«На жаль, у нас нічого нового немає. Пошуки тривають щодня. Їх організовують небайдужі люди, хоча з кожним днем ентузіазм згасає. Прочесали повністю населені пункти Руда, Підгороднє, а також лісові масиви поблизу цих сіл та прилеглі території. Усюди розвішені повідомлення з його фото, але на жаль, поки результатів немає», – розповіла жінка.

З її слів, правоохоронці отримали тимчасовий доступ до робочого телефону з оператором «Інтертелеком», який, як виявилось, мав при собі чоловік. Попри те, що останній був увесь час вимкнений, рідні Ярослава не полишали надії, що за відсутності мережі чоловік міг надсилати хоча б сигнал SOS. Але, на жаль, жодних сигналів із мобільного пристрою отримати не вдалося, як і встановити локацію власника.

Сестра волинянина запевняє, що кожну інформацію, отриману із соцмереж, навіть, м’яко кажучи, підозрілу, разом з правоохоронцями ретельно перевіряли та намагалися відпрацювати.

«Одна жінка написала, що поблизу Машівського бору просив поїсти невідомий чоловік з бородою. Але то був не Ярослав. Місцеві конкретно вказали на цю особу і знають, хто це такий», – зазначила Наталія Ільчук.

Вона зауважила, що у родини зниклого є припущення, що, можливо, Ярослав сів на якесь авто і поїхав у іншу місцевість, бо слід обірвався раптово і далі – жодної зачіпки.

«Але це тільки припущення, не більше», – зітхає жінка.

Також і правоохоронці, і рідні телефонували до чоловіка на роботу, але й там він досі не з’являвся. «Для них (роботодавців, – ВН) це теж шокова ситуація. Мама Ярослава чула, як він розмовляв по телефону і казав що є певний об’єм роботи, який чоловік неодмінно збирався виконати», – продовжує ділитися інформацією пані Наталія.

До слова, днями вийшла на зв’язок і дружина Ярослава Стречина Наталія. Жінка підтвердила, що у Києві чоловіка з моменту зникнення не було і досі немає.

«З нею спілкувалися слідчі, вона підтвердила, що Ярослав утримує її і двох дітей, орендує для них квартиру, але разом з ними не живе», – каже двоюрідна сестра зниклого чоловіка.

Вона зізналася, що рідні припускають, що теоретично Ярослав міг піти й у монастир, оскільки завжди був дуже набожним.

Хочемо подивитися й у монастирях, адже він був дуже набожний, всяке могло статися. Та станом на сьогодні у монастирях, що поблизу, кажуть, що його немає.

Тим часом у Ковельському РУП ГУНП у Волинській області, що розслідує справу зниклого волинянина, порушили кримінальну справу за частиною 1 статті 115 – «Умисне вбивство».

Усіх, хто має хоча б якусь інформацію щодо можливого місця перебування людини, просять телефонувати на гарячу лінію «102» або на номер 063-477-75-56.

Інформаційне агентство Волинські Новини нагадує прикмети зниклого чоловіка: високий (188 см), світло-русявий, з бородою, коротко стрижений. Був одягнений в синю куртку та джинси, чорну футболку, чорні черевики.

Leave a Comment