Волинь Новини

На Волині пенсіонера судили за незаконне виготовлення бойових припасів

Як сталор відомо, на днях Любешівський районний суд призначив покарання мешканцю громади, якого звинуватили в незаконному виготовленні бойових припасів. Про це Район Любешів дізнався з вироку суду від 5 травня.

Наприкінці листопада 2020 року, ідеться у вироку, поблизу ринку селища Любешів, пенсіонер Михайло Г. незаконно придбав у невстановленої особи вибухову речовину (нітроцелюлозний порох, 155,7 грама) й зберігав її у власному житловому будинку – до моменту виявлення її та вилучення працівниками поліції в ході санкціонованого обшуку.

Крім цього, тоді ж у власному житловому будинку, незаконно виготовив 13 набоїв 16-го калібру до мисливської рушниці, придатні для стрільби.

Суд визнав пенсіонера винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263 та ч. 1 ст. 263-1 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення бойових припасів) і призначив йому покарання – чотири роки позбавлення волі, звільнивши від відбування строку, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину та виконає покладені на нього обов`язки.

Leave a Comment