Волинь Новини

Реконструкція проспекту Волі: чи реально позбутися заторів в центрі Луцька. ВІДЕО

Зараз проспект Волі працює і ще не перекритий. У години пік центр Луцька стоїть у заторах. Проїхати важко вулицями Клима Савура, Задворецькій, Коперника.

Відтак, якщо ширина проспекту Волі після реконструкції залишиться такою, як зараз, то навряд всі ці затори зникнуть. На цьому наголосив голова фракції Громадянського Руху “СВІДОМІ” у Луцькій міській раді Тарас Шкітер, пише ІА Конкурент.

Він зазначив, що спілкувався з керівником компанії, яка займається реконструкцією проспекту Волі. Зокрема, обговорювали те, що є відповідні програми, які імітують рух транспорту, тобто документально можна засвідчити, що проспект Волі розширювати не треба, бо, мовляв, доріг, які є альтернативними, достатньо.

Однак з кожним роком кількість автомобілів буде збільшуватися. Відтак гарантій того, що заторів не буде, немає.

“Ми теж виступаємо за те, аби ця вулиця була пішоходоцентричною. Ми теж виступаємо за велоінфраструктуру. Але чи можемо ми все реалізувати, що хочемо? Ми хочемо зробити проспект Волі пішоходоцентричним, хочемо зберегти зелені насадження, але якщо ми нічого не змінимо, чи впевнені ми на 100 %, що не буде заторів? А якщо ми його не збільшимо і затори не зникнуть, то що ми скажемо: “Люди, ми хотіли для вас кращого, але стійте дві години в заторах”, – наголосив Тарас Шкітер.

 

Leave a Comment