Волинь Новини

На Волині судили прикордонника, який знімав на телефон дику козу, яку шматував собака

Суддя Любомльського районного суду розглянув направлений ВПС «Рівне» Луцького прикордонного загону протокол про притягнення до адміністративної відповідальності за частиною 2 статті 172-18 КУпАП молодшого інспектора прикордонного контролю.

Про це йдеться в постанові суду від 23 квітня.

Прикордонник, виконуючи обов`язки з охорони державного кордону в прикордонному наряді «Прикордонний патруль» на місці несення служби мав при собі особистий мобільний телефон, що було виявлено 18 квітня під час виконання завдань щодо попередження витоку службової інформації і виявлення відео для загального доступу за результатами моніторингу соцмереж, чим вчинив правопорушення, передбачене частиною 2 статті 172-18 КУпАП.

Під час розгляду протоколу прикордонник вину у вчиненому визнав. Зазначив, що виконував обов`язки з охорони державного кордону і мав при собі мобільний телефон. Спільно з іншим військовослужбовцем помітили дику козу, яку шматував собака. Цю подію розпочали знімати на телефон, коментуючи обставини непристойними висловами. Надалі зазначений відеозапис поширили у всесвітній мережі інтернет.

Винність прикордонника у вчиненні правопорушення повністю стверджена його поясненнями в суді та матеріалами справи: протоколом про адміністративне правопорушення, витягом з книги прикордонної служби ВПС «Рівне», письмовими поясненнями порушника, рапортом першого заступника начальника ВПС «Рівне», відеозаписом.

Суд визнав прикордонника визнати винним у вчиненні правопорушення і наклав на нього стягнення у вигляді семи діб арешту з утриманням на гауптвахті.

Leave a Comment