Волинь Новини

У Луцькій міській раді взялися за авторинок

У Луцькій міській раді взялися за авторинок. На останній сесії депутати підняли питання можливості перенесення місця стихійної торгівлі автомобілями.

Ні пройти, ні проїхати. Така нині ситуація на вулицях Єршова та Карбишева у Луцьку. Тут розташовується місцевий авторинок, до речі, найбільший в Україні. Автомобілі тут скрізь: і на дорозі, і на тротуарах і на газонах.

Рух тут ускладнений. Скаржаться і місцеві. Кажуть діти не можуть нормально дійти до школи, з двору подекуди не можливо виїхати, а туалет тут під кожним парканом.

«Такої ситуації, ще за моє життя тут не було, що тут зараз робиться, який бардак, розумієте, у нас життя немає тут, авторинок зробили під самим будинком, їздять цілу ніч, їздять перед базаром, цілу ніч заводять машину, цілу ніч сигналять, вибачте, туалетів немає, зараз туалет зробили під кожним забором», – розповів місцевий житель Василь Кошель.

Та це не все. Продавці автомобілів найшли свого роду «лайф-хак» – почали займати свої місця на проїжджій частині шинами. Окрім того на авторинку торгують засобами гігієни, побутової хімії та продуктами харчування.

Багато сміття залишається на місці. Пан Василь, зазначає, що офіційно ринок нібито працює лише у четвер і неділю. Але то не правда. Каже автомобілі стоять тут щодня. Продавці не тільки забирають половину дорожньої частини, але й порушують правила дорожнього руху.

28 квітня у Луцькій міській раді, під час чергової сесії підняли питання авторинку і можливості його перенесення. Загалом територія авторинку орієнтовно 6 гектарів. Але зважаючи на те, що автомобілі стоять попід дорогою і на газонах – цього мало.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУ центрі Луцька відновлюють покриття на Левчанівської (ФОТО)

У міськраді зазначають, що як варіант розглядають можливість розширення території авторинку та створення на ньому спеціальних майданчиків для автомобілів. Варіант повного перенесення ринку поки не розглядають.

Детальніше – у сюжеті ТРК Аверс.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment