Волинь Новини

Двоє відомих волинян увійшли в сотню найбагатших людей від Forbes

Народний депутат України від Луцька, очільник партії «За майбутнє» Ігор Палиця увійшов до списку 100 найбагатших людей України.

Цей список опублікував журнал Forbes Україна, – йдеться на сайті «Громадське інтерактивне телебачення».

У березні 2021-го народний депутат і голова партії «За майбутнє» Ігор Палиця відхрестився від ділових зв’язків з Ігорем Коломойським, який потрапив під санкції США. «Я його товариш, друг, але не бізнес-партнер», – сказав Палиця в програмі «Свобода слова» Савіка Шустера.

Палицю заведено вважати одним з найближчих соратників Коломойського. У нульові він кілька років очолював найбільшу нафтовидобувну компанію країни «Укрнафта», контроль над якою приписують фінансово-промисловій групі «Приват». Палиця визнає, що на його колишню дружину і сина оформлено 10% акцій усього нафтового напряму групи «Приват». У нього входять частина «Укрнафти», Кременчуцький НПЗ, завод «Нафтохімік Прикарпаття», Дрогобицький НПЗ і мережа АЗС на 1500 станцій.

Цитата: «Усе, що я заробив, я записав на сім’ю, щоб не було як з Ігорем Єремеєвим. Після того, як його не стало, тривають суди у справі спадку, а родина нічого не має. Я не хочу писати якихось незрозумілих заповітів. Мені Бог дав заробити, це мусить залишатися в сім’ї» (УП).

 

 

 

Цікаво, що інший нардеп від Волині – Степан Івахів – у рейтингу Forbes лише на 58-й сходинці. Його активи становлять 180 мільйонів.

Головний актив Івахіва – група «Континіум», яка контролює другу за розмірами мережу АЗС в Україні – WOG. Івахів – найближчий соратник другого засновника, Ігоря Єремеєва, який загинув у 2015 році, впавши з коня. Після смерті ідеолога групи справи у «Континіуму» пішли так собі. Компанія припинила розвиток мережі і скоротила участь у великих держтендерах. Залишається нерозв’язаним питання про $460 млн боргу перед структурами Дмитра Фірташа. Але є й гарні новини: реструктуризується борг, який оцінюють у $600 млн. Сходить нанівець багаторічний конфлікт із групою «Приват». Тепер Івахів ділить фракцію в Раді з партнером Ігоря Коломойського Ігорем Палицею і закриває близько 30% потреб WOG нафтопродуктами підконтрольного групі «Приват» НПЗ «Укртатнафта». На Волині Івахів відомий меценатством. Благодійність навряд чи показна – Івахів проводить на малій батьківщині як мінімум половину часу.

 

Leave a Comment