Новини

В українців запитали про алкоголь: п’ють 66% опитаних, кожен сотий вживає щодня. Найпопулярніші напої — вино і пиво

66% опитаних українців вживають алкогольні напої. Серед них 33% п’ють рідше, ніж раз на місяць, 26% — кілька разів на місяць, 7% — кілька разів на тиждень, 1% — щодня.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведеного 25-27 квітня, – пише “Буг”.

З’ясувалося, що 32% опитаних взагалі не вживають алкогольних напоїв. Частіше алкоголь п’ють чоловіки, молодь і люди середнього віку та більш забезпечені громадяни.

Найпопулярнішими алкогольними напоями серед опитаних, які вживають алкоголь, є вино (36%) і пиво (29%). Горілку вживають 20%, коньяк — 17%, домашні вина, настоянки — 14%, шампанське, ігристі вина — 12%, віскі — 7%, самогон — 6%. Сидр, ром, наливки чи настоянки, вермут, коктейлі, джин, лікери вживають 1-2% опитаних українців.

Вино частіше споживають на заході та в центрі України. Також у західному регіоні більш поширені домашні вина і настоянки та самогон. На сході частіше обирають горілку.

Молодь частіше споживає пиво і вино, люди старшого віку — горілку, коньяк, домашні вина і настоянки, а також самогон.

Жінки вдвічі частіше за чоловіків споживають вино, також вони частіше п’ють домашні та ігристі вина. А серед чоловіків найпопулярнішим є пиво (40%), а також горілка (31%). Також вони частіше споживають коньяк, віскі і самогон.

Leave a Comment