Новини

В «АТБ» виявили печиво з небезпечною олією: назвали марки. ФОТО

В Україну поставлялося печиво, яке містить пальмову олію з 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD) (речовини, які не відповідають вимогам стандартів безпеки харчових продуктів). Здобу продавали в «АТБ-Маркет» і «Форвард-КД» .

Про це стало відомо в повідомленні Держспоживслужби Києва на сторінці у Фейсбуці.

Продукцію повинні вилучити протягом двох днів.

Згідно закону, якщо продукти не відповідають вимогам безпеки, продавець повинен вилучити товар з обігу протягом двох робочих днів і письмово проінформувати про інцидент компетентний орган.

Як коментують ситуацію представники мережі «АТБ»

В «АТБ» повідомляють, що підозріла продукція вже вилучена з обігу, а покупці мають можливість повернути продукцію в магазин.

«Ми оперативно відреагували на повідомлення, про перевищення показнику монохлора (3-MCPD) у одній з партій. Відкликані з реалізації не тільки та партія, де імовірно присутня ця олія, але і всі партії від цього виробника. Ми відправили продукцію на дослідження в лабораторію Києва і очікуємо результатів дослідження. Якщо в інших партіях цього виробника не буде порушення показників, то вони зможуть повернутися на прилавки, в зворотному випадку печиво утилізують» , – розповів в коментарі OBOZREVATEL начальник управління з корпоративних комунікацій «АТБ» Сергій Демченко.

Що це за печиво?

Мережа супермаркетів «АТБ-Маркет» збувала печиво польського виробника Bogutti Sp. ZooZlotoklos, яке містить небезпечну для здоров’я пальмову олію з 3-монохлор-1,2-пропандіол (3-MCPD).

Судячи з інформації на сторінці мережі “АТБ-Маркет”, українцям продавали Bogutti Choco-Gutti з апельсиновим кремом і шоколадними дропсами і Bogutti LA GUSTOSA c шоколадним кремом.

Сама компанія відмовилися називати марку і назву печива, яке було вилучене з реалізації.

В «АТБ»  виявили печиво, яке шкодить здоров'ю: існує два варіанти марок. ФОТО

В «АТБ»  виявили печиво, яке шкодить здоров'ю: існує два варіанти марок. ФОТО

Leave a Comment