Новини

“Вакцинував” аби пограбувати: чоловік вводив снодійне, замість ліків, і грабував пенсіонерів

Чоловік прийшов до будинку пенсіонерів й під виглядом фельдшера вколов подружжю снодійне та почав обшукувати, щоб пограбувати. 79-річну жінку, яка отямилась, він бив та вимагав гроші.

Напад трапився у селі Озаричі Конотопського району, що на Сумщині. У поліцію з заявою звернулась жінка, пише 24 канал.

Постраждала жінка розповіла правоохоронцям, що до її будинку прийшов невідомий чоловік, який назвався фельдшером та запропонував потерпілій та її 85-річному чоловікові вакцинуватися від COVID-19, оскільки вони знаходяться в зоні ризику. Подружжя погодилось.

«Фельдшер» зробив стареньким ін’єкції снодійним для тварин, почекав поки вони заснуть, та почав ритися у їхніх речах, аби знайти гроші та інші цінні речі», – розповіли у поліції.

Поки злочинець шукав гроші, жінка отямилась. Коли чоловік помітив це, то почав її бити та вимагати гроші.

«Не отримавши бажаного, злодій прихопив з собою мобільний телефон та банківську картку», – додають в Нацполіції.

Втікаючи, зловмисник підпалив веранду, щоб приховати свій злочин та позбутися свідків. Менш ніж за годину поліцейські затримали злочинця.

«Ним виявився раніше судимий 54-річний житель Конотопщини», – розповів Сергій Забозлаєв, начальник Конотопського райвідділку.

У поліції кажуть, що чоловік готувався до злочину заздалегідь. При ньому поліція виявила записи з даними потерпілих, пляшечки зі снодійним та шприци.

Слідчі відкрили кримінальну справу за розбій. Чоловікові загрожує позбавлення волі на 7 – 12 років із конфіскацією майна. Наразі тривають слідчі дії.

Leave a Comment