У селі Гайок на Львівщині обвалився міст. Аварія сталась 3 травня о 19:30. На щастя, постраждалих немає. Але для транспорту – це справжній колапс. Автодорога “Луцьк – Львів” – заблокована, – повідомляє 12 канал.

Обвалений міст розділив село на дві частини. Щоб потрапити на свято до церкви люди перебираються через обвалини, хто як може. Є серед місцевих і сміливці, як от Роман з велосипедом. Каже: спішить на службу.

Те, що сталось, для місцевих – не несподіванка. Цей міст вони вже давно переходили з острахом. Через вузьку дорогу тут часто не розминаються вантажівки чи громадський транспорт.

За словами селян, обвалу можна було уникнути. Про тріщини місцевій владі, каже священник Богдан, повідомляв ще у п‘ятницю. Реакція – відсутня.

“Я звернувся – один день перетягнули. Тепер замість п‘яти хвилин дороги людям доводиться їхати цілих сорок бездоріжжям”, – ділиться Богдан Стефанишин, священник.

Об’їжджати пропонують двома шляхами: Жовква – Червоноград та Буськ – Лопатин. Та це, запевняє отець, проблеми не вирішує.

Станом на обід четвертого травня обвалений міст обгородили блоками та стрічками. На місці крім місцевих і журналістів, ні владців, ні комунальників. Як довго траса буде заблокована та чи будуть відповідати за те, що сталось причетні, – поки невідомо.