Важливо Новини

Лікар розповіла про нові симптоми коронавірусу

Епідеміолог, в.о. гендиректора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко розповіла, як змінилися симптоми коронавірусу.

Про це йшлося в програмі Сьогодні День на телеканалі «Україна 24».

Не можна сказати, що абсолютно ніхто сьогодні не скаржиться на відчуття відсутності запаху або смаку. Але частина людей, що потрапляють до лікарень, розповідають про підвищення температури, загальну слабкість, відчуття нестачі кисню. Людина розуміє, що вдома – самостійно – не розбереться, а лікування вимагає додаткової кисневої підтримки.

«У когось проявляється нудота, у когось біль в животі, діарея, незначне підвищення температури тіла, кашель. Але через те, що сатурація нормальна і не потрібно додаткової кисневої підтримки, людина може залишатися вдома», – розповіла вона.

Також медик повідомила, що у багатьох коронавірус проявляється всього 1-2 симптомами. Це може бути слабкість і головний біль.

«У частини людей начебто немає ніяких симптомів, крім вираженої слабкості і запаморочення, вони перебувають вдома на самоізоляції. Останнім часом в Україні та у Львівській області, зокрема, зустрічався британський штам, з ним пов’язують більш високу заразність, менший інкубаційний період», – розповіла медик.

Leave a Comment