У Кобченській початковій школі здобувають освіту дев’ять учнів, яких навчають два педагоги. У дитсадку взагалі нема ні дітей, ні працівників.

Про це повідомляє пресслужба Рожищенської міської ради.

На території населеного пункту функціонує два заклади освіти: КЗЗСО «Кобченська початкова школа» та КЗ «Дошкільний навчальний заклад с. Кобче».

У школі здобувають освіту дев’ять учнів: по два – у першому і другому класах та п’ять – у четвертому. Працює два педагогічних працівника.

У наступному навчальному році у школі залишиться 4 учні. У закладі дошкільної освіти взагалі нема дітей та працівників. За останні п’ять років лише у 2016-му народилася одна дитина.

У зв’язку з невтішною демографічною ситуацією за ініціативи гуманітарного відділу Рожищенської міської ради в приміщенні початкової школи відбулися громадські слухання. Участь у заході взяли жителі села, депутати міської ради, члени робочої групи з організації та проведення консультацій з громадськістю.

Кожен із 15 учасників зборів мав змогу висловити свої міркування та поставити питання. Після обговорення присутні одноголосно погодили припинити шляхом ліквідації комунального закладу загальної середньої освіти «Кобченська початкова школа» і комунального закладу «Дошкільний навчальний заклад с. Кобче».

Підвіз учнів з села Кобче до закладів загальної середньої освіти в Оленівку та Топільне здійснюватиме новий шкільний автобус. Вчителям, які мають основне місце роботи у Кобченській початковій школі, мають запропонувати педагогічне навантаження у закладах освіти суміжних населених пунктів.

До початку нового навчального року гуманітарний відділ Рожищенської міської ради та КЗЗСО «Топільненський ліцей» повинні відкоригувати маршрут руху шкільного автобуса. А в КЗЗСО «Оленівська гімназія» мають змінити час початку занять.