Волинь Новини

Гроші за групу: викрили лікаря на отриманні хабаря – прокуратура

На Рівненщині правоохоронці викрили лікаря після отримання ним хабаря. Про це повідомляє пресслужба прокуратури. За версією слідства, чоловік вимагав гроші за видачу довідки про захворювання для продовження групи у жінки, яка має інвалідність з дитинства.

Йдеться про лікаря однієї з центральних районних лікарень. Викриття відбулось у його робочому кабінеті, коли той, за версією слідства, отримав гроші за видачу медичних документів про наявність захворювання у 26-річної жінки, – повідомили у прокуратурі.

“Лікар – член військово-лікарської комісії районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. За версією слідства, він вимагав гроші та отримав їх за медичні документи та сприяння у проходження медико-соціальної експертної комісії для продовження групи інвалідності”, – повідомила речниця обласної прокуратури Оксана Жужельська.

Район та суму отриманих грошей у прокуратурі не називають. Речниця зазначила, що мічені купюри вилучили з кабінету лікаря. Правоохоронці вирішують питання про оголошення чоловікові підозри.

Покарання за такий злочин – тюрма на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Суспільне готове озвучити позицію лікаря, якщо він виявить таке бажання та зв’яжеться з редакцією у будь-який зручний для цього спосіб.

Leave a Comment