Волинь Новини

Чи дотримуються карантину покупці та продавці ринків Луцька

У Луцьку працівники Держпродспоживслужби перевірили Завокзальний і Центральний ринки на дотримання протиепідеміологічних правил.

 

Протоколів на порушників нині не складали, – пише ВолиньPost із посиланням на Суспільне.

 

Дотримання протиепідеміологічних вимог на ринках, у закладах торгівлі, громадського харчування перевіряють щотижня, – каже працівник Держпродспоживслужби Дмитро Молчан.

 

На Завокзальному ринку представники Держпродспоживслужби нагадувати покупцям та продавцям про необхідність носіння маски та дотримання дистанції. Тим в кого захисна маска на бороді – розповідали про правила використання індивідуальних засобів захисту.

 

Зі слів завідувача ринку Віктора Голяра, нині 95 % покупців приходять на базар у масках: “люди більш-менш дисциплінованими стали. В кожного є друзі, знайомі, які хворіли. На початках було складніше, навіть доходило на воротах до бійок”.

 

У продавців Держпродспоживслужба також перевіряла наявність засобів дезінфекції та ємкості для утилізації використаних засобів захисту. Цього року в Луцьку склали 35 протоколів про порушення, торік 120. Штрафи за це передбачено від 120 до 425 гривень.

 

Перевірити роботу цього ринку у Держпродспоживслужбі планують і наступного тижня. Порушення карантинних вимог також фіксують поліцейські. Як розповіла Суспільному речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук, у 2020 році правоохоронці оформили майже 3 тисячі матеріалів, цього року уже понад 4 тисячі постанов і протоколів.

Leave a Comment