Новини

Шпиталь у Польщі шукає лікаря на ставку — 54 тис. злотих: охочих немає

Як стало відомо, 54 тисячі злотих на місяць може заробити лікар, який буде працевлаштований у воєводській спеціалізованій лікарні в Легниці.

Незважаючи на це, охочих немає, а розміщена вакансія залишається вільною вже протягом місяця. Про це повідомляє In Poland.

“Зарплата, запропонована медику, може здатися дійсно високою, але речник закладу сказав в інтерв’ю «Polsat News», що вона — цілком виправдана.

Саме таким чином уряд прагне утримати медиків в країні, аби ті не виїжджали за кордон.

Які ж умови працевлаштування? Лікарня хотіла б, щоб новий медик працював у лікарняному відділенні невідкладної допомоги мінімум 240 годин на місяць.

За кожну відпрацьовану годину він би заробив 225 злотих. Установа хоче, аби лікар також міг вести власний бізнес, а це означає, що він повинен самостійно оплатити обов’язкове страхування.

Проте, на диво, лікарів не цікавить така ставка і такий контракт. Прес-секретар спеціалізованої лікарні в Легниці сказав, що їм потрібен спеціаліст з невідкладної медицини.

А це та спеціалізація, яка досить рідко зустрічається на ринку. У Нижній Сілезії 70 медиків мають таку кваліфікацію, але не всі з них працюють за своєю професією, а 45 людей просто проходять навчання в цій галузі. Тим часом, щоб забезпечити ефективне функціонування медичної служби, їх повинно бути понад 200 лише у Нижньосілезькому воєводстві.

Допоможуть прямі угоди з ВНЗ України?

В іншій публікації In Poland повідомляє, що польські шпиталі вже починають укладати прямі угоди безпосередньо з Івано-Франківським національним медичним університетом в Україні.

Можливо, на черзі й інші українські ВНЗ медичного профілю.

Leave a Comment