Важливо Волинь Новини

Де на Волині найвищий рівень захворюваності на коронавірус

Відповідно до постанови Кабміну, на Волині продовжили дії карантину до 30 червня 2021 року.

Про це стало відомо під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке відбулося сьогодні, 28 квітня, під керівництвом голови обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, – повідомляє Волинська ОДА.

Зокрема, головний державний санітарний лікар області Наталія Янко доповіла присутнім про епідситуацію щодо коронавірусної інфекції в області станом на 28 квітня 2021 року.

Відтак, на сьогодні на COVID-19 хворіє 7 тис. 771 волинянин. Найвищий рівень захворюваності зареєстровано у КовеліКовельському районі, Луцьку, Нововолинську та Луцькому районі.

За весь час пандемії в області зареєстровано 56 тис. 257 підтверджених випадків COVID-19, з них 2 тис. 920 у дітей та 3 тис. 428 у медичних працівників. 968 випадків хвороби завершилось летально, в тому числі померло 28 медиків.

Станом на 28 квітня 2021 року продовжують хворіти 210 школярів і 212 працівників шкіл у 187 закладах освіти області. Перебуває на самоізоляції 13 тис. учнів та понад 1,5 тис. осіб персоналу навчальних закладів.

За даними критеріїв оцінки епідемічної небезпеки, Волинська область залишається у «помаранчевій» зоні з перевищенням цільових показників за одним індикатором – не відповідає нормі рівень захворюваності на грип та гостру респіраторну вірусну інфекцію, який складає 141,4 % від епідпорогу (критерій менше 100 %).

З метою покращення епіднагляду за COVID-19 на Волині невдовзі буде наданий доступ до онлайн-інструменту для визначення рівня епідемічної небезпеки у розрізі територіальних громад – зазначила Наталія Янко.

Щодо вакцинальної компанії, то від її початку в області щеплено 15 765 осіб, усі вони отримали 1 дозу вакцини. За 27 квітня 2021 року щеплено 466 волинян.

Незважаючи на те, що загальне число випадків нових захворювань на COVID-19,зменшується, не можна втрачати обачності та дотримуватися усіх протиепідемічних заходів, особливо під час прийдешніх свят – зауважила головний санітарний лікар області.

Leave a Comment