Волинь Новини

Вірусологічна лабораторія на Волині отримала додаткове обладнання. Фото

До вірусологічної лабораторії ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» доставили додаткове обладнання. Про це повідомляється на сайті медзакладу.

«Відповідно  до Угоди укладеної Міністерством охорони здоров’я України  та Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ) до вірусологічної лабораторії ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» поставлено додаткове лабораторне обладнання. Зокрема, отримано два сучасні автоклави разом із системою водопідготовки. Найближчим часом технічною групою буде здійснено монтаж та наладка обладнання», – йдеться у дописі.

Це дасть можливість  посилити потужність вірусологічної лабораторії щодо знезараження відпрацьованого лабораторного матеріалу (халатів, рукавичок, масок, пластикових одноразових медичних виробів та ін), забезпечить швидку та якісну стерилізацію медичних засобів котрі використовуються в лабораторній справі.

Вірусологічною лабораторію ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» проводиться понад 90% ПЛР-досліджень на коронавірусну хворобу COVID-19 в області. Зразки на дослідження надходять із 76 закладів охорони здоров’я. З метою безперебійного тестування на COVID-19 лабораторія працює в режимі надзвичайної ситуації, в тому числі у вихідні та святкові дні.

Для оптимізації роботи лабораторії очікуються чергові поставки високочутливого обладнання.

  

Leave a Comment