Більше ніякої штовханини, витіснених за двері салону пасажирів і нестерпної духоти. Луцький автопарк поповнився вісьмома новими та зручними автобусами. Вони курсуватимуть на маршрутах №32 та 23А. Основна перевага нового громадського транспорту над тим, що нині курсує містом, – комфорт.

На тестуванні одного з автобусів побувала і знімальна група 12 каналу.

У водія Сергія Марчука сьогодні свято. 12 років він водив звичайну маршрутку, а відтепер керуватиме сучасним та комфортним автобусом марки MAN. Із дитячим захопленням розповідає нам про переваги.

“Коробка – автомат, вже не треба за зайвих рухів робити водієві. І комфортніше: тут є кондиціонери”, – каже водій.

Що ж до зручностей пасажирських, то автобус вміщає 29 місць для сидіння та два – спеціально обладнаних для людей з інвалідністю. До слова, потрапити в салон їм не складе жодної проблеми. Одне натискання кнопки – і правий бік автобуса опускається.

Новий транспорт і значно безпечніший. Приміром, з місця не рушить і двері не зачиняться, допоки усі пасажири не зайдуть в салон. У мерії планують такими ж автобусами поповнити і комунальний автопарк.

“Лучани дуже задоволені таким видом транспорту і тим комфортом, який є, і зовнішнім виглядом, і станом салону і всім іншим. Тому, будемо в подальшому працювати в тому напрямку, в тому числі і розглядаємо придбання таких автобусів на наше підприємство ЛПЕ”, – сказав міський голова Ігор Поліщук.

За словами міського голови, невдовзі на луцькі вулиці виїдуть ще й 10 новеньких тролейбусів.