Новини

Зможе кожна: найпростіший рецепт паски в мікрохвильовці

Великдень не за горами, а це означає, що час вже підбирати рецепт для пасок і запастися необхідними продуктами. Якщо бракує часу або бажання готувати – на допомогу прийде смачний, простий та ароматний рецепт паски у мікрохвильовці.

Пише ТСН.ua.

За цим рецептом та кількістю інгрідієнтів можна приготувати 4-5 невеликих паски. Рекомендують готувати паску в мікрохвильовці, використовуючи форму або чашку. Випічка виходить ніжна, м’яка і дуже смачна! Спекти домашні паски не складе труднощів. Як начинку цукати можна замінити на будь-які сухофрукти, горіхи або мак. Подавати до столу такі паски бажано одразу. Або зберігайте їх, обернувши пекарським папером.

Інгредієнти (на 4-5 шт):

Борошно – 1,5 склянки (200 мл);
Яйце – 2 шт;
Цукор – 1 склянка;
Вершкове масло – 75 г;
Олія – 35 мл;
Молоко – 150 мл;
Сіль – 1 щіпка;
Ванілін – 1 г;
Розпушувач тіста – 1,5 чайних ложки;
Цукати, мак, родзинки – за смаком.
Готуємо паску в мікрохвильовці:

Підготуйте всі інгредієнти.
Збийте яйця з цукром, ваніліном і сіллю.
Додайте молоко, рослинне і розтоплене вершкове масло.
Перемішайте, додайте борошно і розпушувач.
Перемішайте все ще раз і додайте цукати.
Тісто виходить досить рідке. Форми або чашки змастіть рослинною олією і заповніть їх трохи більше ніж наполовину. Випікаємо в мікрохвильовці на повній потужності протягом 4 хвилин. Потім, не відкриваючи дверцята, даємо постояти ще 1 хвилину.
Час приготування буде залежати від потужності мікрохвильовки і від розміру формочок. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою або сірником.
Паски в мікрохвильовці готові. Поливаємо їх глазур’ю і прикрашаємо за смаком.

Порада від кухаря: Одну велику паску випікайте за потужності 700 Вт протягом 10-12 хвилин, а потім, не витягуючи, дайте постояти ще 2-3 хвилини 

Leave a Comment