Волинь Новини

Фірма мами депутата за 3,5 мільйона відремонтує дороги після ремонтів «Волиньобленерго»

Мале підприємство «Шлях», яке належить мамі депутата Волинської обласної ради Івана Мирки, виграло тендер від «Волиньобленерго» на 3,5 мільйона гривень і впродовж 2021 року відновлюватиме дорожні покриття після різних ремонтів кабельних ліній на території області.

Інформація про це міститься в систему публічних закупівель «Prozorro», повідомляє журналістка Сили правди Марія Смик.

Закупівлю «Волиньобленерго» оголосило ще 26 лютого. Шукали фірму, що виконуватиме роботи з відновлення асфальтобетонного покриття по Волинській області після ремонтів кабельних ліній 0,4-10 кВ, і були готові заплатити максимальну ціну 4 мільйони 500 тисяч гривень.

Взяли участь у тендері чотири підприємства. Найдорожче свої послуги оцінила волинська компанія «Західавтодор» – 4 297 500 гривень. Київська фірма «Данко» готова була працювати за 4 247 500 гривень, а «Шляховик-Т» з Тернопільщини – на 10 гривень дешевше від неї.

Найвигіднішу цінову пропозицію зробило мале підприємство «Шлях» – 3 570 524 гривні. З ними і уклали договір. Фірмі вже понад 30 років, зареєстрована вона у Луцьку. Керівницею та співзасновницею фірми є Світлана Мирка – матір депутата Волиньради від «Європейської Солідарності» Івана Мирки. Права на інші 50% фірми належать Тарасу Мирці – брату депутата. Сам же політик обіймає посаду заступника директора приватного підприємства «Шлях».

Після оголошення переможця компанія «Шляховик-Т» намагалася оскаржити результат. Мовляв, пропозиція переможця не відповідає тендерній документації замовника. Зокрема, посилались на те, що МП «Шлях» не надало інвентаризаційного опису своєї матеріально-технічної бази і ще кількох довідок.

Проте замовник відповів, що перераховані невідповідності є формальними і до моменту підписання угоди підприємство їх вже виправило. Тож тепер «Шлях» ремонтуватиме асфальтобетонні покриття після робіт «Волиньобленерго» до кінця 2021-го року.

Leave a Comment