Волинь Новини

ВНУ значно випередив ЛНТУ: рейтинг

За показниками даних наукометричної бази Scopus ВНУ імені Лесі Українки зайняв 25 місце, а Луцький НТУ – 101.

Щорічний рейтинг українських закладів вищої освіти оприлюднили на сайті Освіта.ua.

Результати рейтингу засновані за показниками цитованості наукових статей, опублікованих закладами освіти або їх фахівцями.

Згідно з результатами рейтингу 2021 року рейтинг очолює Київський національний університет ім. Шевченка.

Друге місце рейтингу Scopus посів Харківський національний університет ім. Каразіна. Третє – Львівський національний університет ім. Франка.

Четверту сходинку рейтингу обійняв Одеський національний університет ім. Мечникова. На п’ятому місці рейтингу найбільш цитованих вишів країни розташувався Національний технічний університет “Київський політехнічний інститут ім. Сікорського”.

Шосту сходинку рейтингу Scopus обійняв Чернівецький національний університет ім. Федьковича. Національний університет “Львівська політехніка” посів сьому позицію рейтингу.

Сумський державний університет та Львівський національний медичний університет ім. Галицького цього року отримали восьму та дев’яту сходинку рейтингу.

Замикає першу десятку рейтингу університетів за показниками бази даних SciVerse Scopus Донецький національний медичний університет.

Повний перелік – на сайті Освіта.ua.

Довідково:

Рейтинг складений Освіта.ua за результатами проведення наукометричного моніторингу суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus у квітні 2021 року. У рейтинговій таблиці українські університети ранжовані за індексом Гірша – кількісним показником, що базується на числі наукових публікацій і кількості їх цитувань.

Дані рейтингу актуальні станом на 19 квітня 2021 року. У рейтинг включено лише ті заклади вищої освіти, що мають у Scopus окремі Affiliation ID в офіційному переліку та відповідають на пошуковий запит “Ukraine” у полі пошуку “Affilation Search”. У список не включено заклади, що мають значення індекса Гірша менше ніж 1.

Scopus – бібліографічна і реферативна база даних, а також інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Розробником і власником Scopus є видавнича корпорація Elsevier. Дані Scopus, окрім іншого, використовуються для складання деяких рейтингів провідних університетів світу, наприклад Times Higher Education або QS World University Rankings.

База даних Scopus постійно індексує понад 20 тисяч наукових видань з технічних, медичних і гуманітарних наук. До бази даних також потрапляють публікації наукових журналів, матеріали конференцій і книжкових видань.

Leave a Comment