Волинь Новини

Хто встановлюватиме ціни на пальне?

У Міненерго заявили, що впровадження державного регулювання цін на бензин і дизельне паливо приведе до негативних наслідків для ринку.

Інформує Перший діловий.

“Міністерство енергетики не має наміру ініціювати впровадження держрегулювання цін на бензин і дизельне паливо. Це призведе до негативних наслідків для ринку”, – зазначив заступник міністра енергетики Немчинов.

Так, держрегулювання загрожує обмеженням конкуренції на ринку, збільшенням тіньового сегмента, підвищенням цін нафтотрейдерами в якості страховки для компенсації підвищення цін у разі їх значних коливань, а також обмеженням продажу нафтопродуктів за готівку і переходом на талонну систему.

Крім того, Мінекономіки і Антимонопольний комітет мають достатньо повноважень і важелів впливу на ринок моторних палив і контролю ситуації на ньому, щоб не допускати антиконкурентних дій його учасників.

Слід зазначити, що Міненерго завершує розробку Концепції розвитку газо- і нафтопереробної промисловості та Концепції розвитку ринку нафтопродуктів і газових палив України до 2025 року. Так, обидві концепції спрямовані на створення системної галузевої політики, а також фіскальних і регуляторних умов відновлення і підвищення ефективності роботи галузевих підприємств.

Нагадаємо, що зібрати позачергову сесію для голосування за міністра енергетики збирається парламентська монобільшість. На посаду претендує віце-президент «Енергоатому» Герман Галущенко.

Раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» уклала новий контракт з компанією «Анвітрейд» і буде купувати дизель за завищеною ціною. Підприємство відмовилося поставляти паливо державної компанії за старою ціною.

Leave a Comment