Волинь Новини

Можливості дуальної освіти у ВНУ

У рамках проєкту дуальної освіти студенти факультету філології та журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки мали змогу вивчати модуль з курсу «Техніка перекладу» на СГПП «Несвіч».

Навчання відбувалося в офісі підприємства під керівництвом директора Кучери Володимира Костянтиновича та головного бухгалтера Ірини Савонік. Визначальним у виборі роботодавця стало знання польської та англійської мов, оскільки фірма часто веде переговори іноземною мовою зі своїми клієнтами та постачальниками, проводить пошуки необхідного обладнання на іншомовних інтернет-сторінках.

дуальна освітаДоговір про дуальну освіту із цією фірмою підписало студентки бакалаврського рівня навчання: Анастасія Гуліта (ПМ – 53М), Богдана Гайдук (група 35О), Соломія Багнюк (група 35О), Яна Корольчук (група 34) та Мар’яна Семеренко (група 34). Протягом двох тижнів вони успішно реалізовували мовні та перекладацькі компетентності, сформовані на заняттях з теорії та практики перекладу, польської та англійської мов.

дуальна освітаЗа чотири місяці студенти ознайомилися із основами підприємницької діяльності, постачання, маркетингу, менеджменту, землевпорядкування та документообігу. Авторка статті здебільшого займалася закупівлею будівельних матеріалів та запасних частин для с/г техніки, вантажних автомобілів від іноземних постачальників, відповідала за погодження та оплати рахунків від постачальників, реєструвала вхідні первинні документи, укладала та перекладала угоди про співпрацю із новими контрагентами, заповнювала договори оренди землі, а також виконувала інші доручення керівника підприємства, таким чином сприяючи зовнішній діяльності фірми та зміцненню її позицій на європейському ринку. Увесь комплекс завдань був пов’язаний із реалізацією перекладацьких компетенцій, що значно піднесло мій професійний рівень.

дуальна освітаПід час перебування на підприємстві студенти навчилися працювати у колективі, систематизувати свою роботу, раціонально використовувати час, вести ділові переговори і консультуватися з представниками інших фірм та бухгалтерським відділом.

Учасники  програми дуальної освіти рекомендують усім студентам університету долучатися до програм дуальної освіти, бо це пізнавально, розвиває чимало загальних і вузькоспеціалізованих навичок. Також студенти подякували керівнику кафедри полоністики і перекладу С. Сухарєвій, гарантам спеціальностей «Освіта» і «Філологія» Ю. Васейко та Н. Цьолик, декану факультету філології та журналістики Л. Лавринович за надану можливість втілення здобутих у магістратурі знань на практиці.

 

Анастасія ГУЛІТА,

студентка групи ПМ-53М

факультету філології та журналістики

Leave a Comment