Новини

Лікарська помилка: у приватній клініці жінці видалили матку

Як стало відомо, акушеру-гінекологу однієї з приватних клінік Києва повідомили про підозру у службовій недбалості через видалення матки після кесаревого розтину.

Про це інформує Київська міська прокуратура, передає 5 канал.

“6 серпня 2019 року жінку, яка перебувала на 41-му тижні вагітності, госпіталізовано до приватної клініки. Під час проведення операції акушер-гінеколог порушив техніку операції кесаревого розтину та допустив дефект, що призвело до післяопераційних ускладнень і як наслідок видалення матки”, – мовиться в повідомленні.

Медик під час кесаревого розтину припустився помилки, внаслідок чого пацієнтка дістала пошкодження. Воно призвело до ускладнень після операції, в підсумку жінці довелося видалити матку.

Лікарю повідомили про підозру за ч.1 ст. 140 Кримінального кодексу (неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником).

До слова, унаслідок лікарської помилки жінка більше не зможе народжувати.

За скоєне лікарю загрожує позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років або виправні роботи на строк до двох років. Можливе й обмеження волі на строк до двох років або позбавленням волі на той самий строк.

Leave a Comment