Новини

Проїзд у громадському транспорті може здорожчати на 2 гривні

У Рівному нові тарифи на проїзд у тролейбусах та маршрутках міськвиконком планує розглянути на засіданні у травні

На сайті Рівнеради 23 квітня опублікували проєкти рішень виконкому про встановлення тарифів у тролейбусах та маршрутках Рівного, пише Суспільне.

На проїзд у маршрутних таксі пропонують встановити тариф у розмірі 8 гривень. На проїзд у тролейбусах – 6 гривень. Місячний проїзний для підприємств, установ та організацій коштуватиме 420 гривень, для населення – 224 гривні.

За інформацією виконувача обов’язків керівника управління транспорту і зв’язку Рівного Дмитра Царука, до управління звернутися перевізники зі своїми розрахунками. Але, готуючи проєкти рішень, враховували не тільки побажання перевізників, а й можливості пасажирів.

«Ми їх проаналізували, підготували такий проєкт рішення. Однак, слід зазначити, що в їхніх розрахунках було передбачене підняття тарифу в межах 9-11 гривень, а ми підготували проєкт, аналізуючи всі їхні вихідні дані, всі моменти обговорили, вийшли на тариф 8 гривень – в автобусах і 6 – у тролейбусах. Рішення за членами виконкому», – коментує Дмитро Царук.

Чи влаштовує такий тариф перевізників

8 гривень на проїзду у маршрутках – це компромісне рішення, яке частково задовольнить як пасажирів, так і перевізників, – зазначив Суспільному президент ГО «Союз перевізників України» Валентин Демчук.

«Вартість проїзду має становити близько 10 гривень, щоб перевізник міг якось виживати в цьому світі, планувати майбутнє, залишити кошти на оновлення рухомого складу. Взагалі, щоб ці перевезення були безпечними для пасажирів, щоб можна було купити якісні запчастини, вчасно зробити ремонт, нормальну зарплату заплатити водієві. Але, є друга сторона – пасажири, які зараз знаходиться в кризовій ситуації й не можуть заплатити більше», – пояснив він.

Директор КП «Рівнеелектроавтотранс» Валентин Ткачук проєкт рішення про підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах коментувати не захотів і порадив звернутися в управління транспорту і зв’язку.

Коли можуть прийняти нові тарифи

Опубліковані на сайті Рівнеради 23 квітня проєкти виконком зможе розглянути наприкінці травня і вже тоді вирішуватиме, відколи впроваджувати у місті нові тарифи, – повідомила Суспільному речниця міського голови Рівного Інеса Пославська.

Leave a Comment