Волинь Новини

21-річний волинянин після розмови з невідомою особою позбувся більше 10 тисяч гривень

22 квітня до Ковельського районного управління поліції звернувся 21-річний ковельчанин та повідомив, що його ошукали.

Про це інформує ВолиньUA із посиланням на Ковельське районне управління поліції Волинської області.

Як з’ясувалось, молодик, на початку цього місяця в інтернет мережі знайшов оголошення про надання послуг з оформлення документів та працевлаштування в Швейцарії. Залишивши свої дані, через деякий час із заявником зв’язалась невідома особа та повідомила, що для оформлення документів необхідно на картку переказати грошові кошти. Переказавши більше 13 тисяч гривень, зв’язок з рекрутинговим шахраєм обірвався.

Працівники поліції відкрили кримінальне провадження за фактом шахрайства та встановлюють особу, причетну до вчинення даного злочину.

Шановні громадяни!

  1. Щоб не стати жертвою рекрутингових шахраїв, варто пам’ятати одне просте правило — сумлінний роботодавець або агентство з підбору персоналу ніколи не просять шукачів заплатити за отримання посади й надані послуги.
  2. Якщо вас просять за щось заплатити перед початком роботи, це повинно вас відразу насторожити.
  3. Ніколи ненадавайте документи, особисту інформацію потенційному роботодавцю, поки небудете впевнені, що все офіційно, уважно читайте папери перед підписанням.
  4. Але варто розуміти, що в процесі працевлаштування ви можете заплатити, наприклад, за складання грамотного резюме, переклад CV на іноземну мову.

Leave a Comment