Волинь Новини

4,5 мільйони гривень витратять на очисні споруди у Торчині та екологічні заходи Волині

У двох населених пунктах Волині мають бути збудовані очисні споруди на умовах співфінансування обласного і місцевих бюджетів. Також запланована рекультивація стихійних сміттєзвалищ та влаштування майданчиків роздільного збору сміття.

Про це інформує інформаційне агентство “Волинські новини“.

Депутати обласної ради внесли зміни до Регіональної екологічної програми «Екологія 2016-2022». Відповідне рішення вони ухвалили під час сесії 21 квітня.

Зокрема, заплановане будівництво очисних споруд в селищі Торчин Луцького району та селі Дубове Ковельського району. На очисні у Торчині з обласного бюджету надійде 1 мільйон гривень, ще майже 500 тисяч виділить громада. На очисні в селі Дубове з обласного бюджету запланували 400 тисяч, а з бюджету громади – 200 тисяч.

Програмою також передбачені заходи пов’язані з раціональним використанням і зберіганням відходів виробництва та побутових відходів. Пів мільйона гривень пропонується спрямувати на забезпечення екологічно безпечного збирання, перевезення, зберігання, оброблення, утилізацію, видалення, знешкодження і захоронення відходів ( у тому числі й на рекультивацію та ліквідацію стихійних сміттєзвалищ) на території області.

Також на Волині хочуть придбати спеціальне обладнання та влаштувати майданчики для екологічно безпечного роздільного збирання твердих побутових відходів. У програмі на ці видатки визначено фінансування у розмірі 1,6 мільйона гривень. Мільйон передбачили на заходи, спрямовані на зменшення шкідливих викидів в атмосферне повітря та покращення його стану.

Також серед заходів програми – низка рішень, аби запобігти підтопленню населених пунктів та сільськогосподарських угідь на території Волині. Так, має бути розчищене русло річки Турія, капітально відремонтовані внутрішньогосподарські канали на території Світязької сільської та Шацької селищної рад. Заплановане також очищення внутрішньогосподарських меліоративних каналів та ремонт гідроспоруд Прип’ятської осушувальної системи.

Leave a Comment