Волинь Новини

У Луцьку не вистачає грошей на зарплату суддям

Управління Державної судової адміністрації просить зменшити розмір орендної плати за комунальне приміщення, де розташований Луцький міськрайонний суд, бо мають значне недофінансування, – повідомляє ІА Волинські новини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 23 квітня.

Йдеться про приміщення, площею 836 квадратних метрів, за адресою вулиця Лесі Українки, 24. Термін дії договору оренди – до 31 січня 2024 року. Щомісячна плата становить 19 тисяч гривень. Судова адміністрація просить на час дії договору зменшити орендну плату до однієї гривні на рік.

Керівниця Територіального управління державної судової адміністрації у Волинській області Наталія Коцирій запевняла: вони сумлінні орендарі, майно міської ради зберігають в належний спосіб, за потреби – ремонтують.

Вона зазначила, що відповідно до державних норм на одного суддю має бути 250 квадратних метрів. Тож частину суддів вдалося перевести в новозбудоване приміщення на вулиці Конякіна. В приміщенні на вулиці Лесі Українки залишили суддів, які розглядають цивільні справи. Наступна черга будівництва нового приміщення зупинилася через недостатнє фінансування.

Більш того, переконує Наталія Коцирій, судова гілка суттєво недофінансовується й на нагальні потреби. Цього року, нарікає, навіть на заробітну плату передбачили недостатньо грошей: держбюджет забезпечив суддів на 88%. Тож вони просять зменшити орендну плату.

Натомість голова комісії Михайло Щур зауважив: держава часто не йде на поступки місцевим радам в подібних питаннях і громада мусить виконувати вимоги держави. А у 2019-2020 роках від оренди цього приміщення міський бюджет отримав 350 тисяч гривень.

«Ми відстоюємо майнові інтереси нашої громади. Ми розуміємо ваше недофінансування, але в нас теж є чимало видатків», – резюмував він і додав: незалежно від голосування членів комісії, остаточне рішення за сесією.

Урешті члени комісії проєкт рішення не підтримали.

Юлія МАЛЄЄВА

Leave a Comment