Волинь Новини

У Луцьку планують створити студентський кампус на базі волинського вишу

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось попрохав нардепів від Волині та голову Верховної Ради Дмитра Разумкова у сприянні створенню студентського кампусу на базі вишу.

Про це йшлося у середу, 21 квітня, під час візиту спікера Верховної Ради у Луцьку, – передає ІА ВолиньPost.

Нагадаємо, голова Верховної Ради, нардепи Степан Івахів, Ігор Палиця, Вячеслав Рубльов, Ірина Констанкевич, Валерій Стернійчук, Ігор Гузь, голова облради Григорій Недопад, міський голова Луцька Ігор Поліщук взяли участь у зустрічі зі студентами та працівниками вишу.

За словами ректора Анатолія Цьося, враховуючи потенційні можливості університетів та соціальну і безпекову ситуацію в Україні, необхідно ставити питання про розробку та реалізацію державної програми щодо створення студентських кампусів у прикордонних територіях. Анатолій Цьось вважає, що такі кампуси можна облаштувати, наприклад, у Луцьку, Чернігові, Сумах, Херсоні.

«Волинський національний університет ім. Лесі Українки має всі передумови для створення такого кампусу. Є професійні кадри, наукові школи, гарний розвиток гуманітарної, культурно-мистецької, спортивної роботи, співпраця з працедавцями, розгалужена міжнародна робота і, що дуже важливо, земельна ділянка, де можна здійснювати таке будівництво», – сказав ректор Лесиного вишу.

Тож Анатолій Цьось попросив народних депутатів, голову Верховної Ради про підтримку в будівництві студентського кампусу.

Leave a Comment